ŞIRNAK / SİLOPİ - Verimli Ortaokulu

ORTAOKULLARDA SINIF GEÇME VE SINIF TEKRARI

Müdür yardımcımız Yüksel AYDOĞAN tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik. 2023 -2024 eğitim öğretim yılından itibaren yürürlükte olan sınav sistemi, sınıf geçme, sınıf tekrarı, başarı belgesi kazanımına yönelik eğitsel rehberlik çalışması gerçekleştirildi. Müdür yardımcımız AYDOĞAN özellikle yeni sınav sistemi sonrası değişen soru tipleri, Türkçe ve İngilizce derslerinde uygulanan dinleme ve konuşma sınavları ders notları belirlenirken bu sınavların yüzdelik dilimleri üzerinde durdu. Bu sene uygulamaya geçirilen Türkçe dersi başarı kriterinin en az yetmiş puan olduğu  öğrencilere açıklandı. Öğrencilerin sınıf geçme ve sınıf tekrarına yönelik yanlış algılamaları düzeltildi.

Öğrencilerin yeni sınav tarzına yönelik duygu ve düşünceleri alındı. Öğrencilerin sınıf tekrarı ve başarı belgeleri konusunda merak ettikleri sorular cevaplanarak başarısızlık kaygılarının giderilmesi amaçlandı.

15-01-202415-01-202415-01-2024

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 21:15 - Görüntülenme: 55