

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOYU ANMA GÜNÜ KUTLAMALARI
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri okulumuzda gerçekleştirildi.
Yıl 1921 Kurtuluş savaşı Batı cephesinde önemli gelişmeler yaşanmakta. Kahraman ordumuz I. İnönü savaşında itilaf devletleri destekli Yunanistan’a üstünlük kurmuş cephede kazanılan savaş sonrası iç ve dış siyasette önemli gelişmeler yaşanmakta. Bu gelişmelerden biri de tarihler 12 Mart 1921’i gösterirken İstiklal Marşının kabulü olmuştur.
İsmet bey Fransız ordusunun bir marşı olduğunu Türk ordusu için de benzer bir uygulama yapılabileceğini meclisin öngörüsüne sunmuş bunun sonucunda milli eğitim bakanlığı bir yarışma düzenleme kararı almıştır. Mehmet Akif yarışmanın ödülü olmasından dolayı yarışmaya katılmakta çekimser kalmıştır. Hamdullah Suphi Bey meclisin önde gelenlerinin ısrarı üzerine ödülü kabul etmeyeceğini belirterek Tacettin Dergahında İstiklal marşını yazmaya başlamıştır. Ordu komutanlarının görüşleri ve mecliste yapılan toplantılar sonucu büyük bir coşku ile İstiklal Marşı milli marşımız olarak kabul edilmiştir.
2025 yılına geldiğimizde İstiklal marşının önemi ve Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anmaya devam ediyoruz. Okulumuzda 12 Mart etkinlikleri kapsamında İstiklal marşının okunması, günün anlam ve önemini anlatan okuma parçası, oratoryo ve tiyatro etkinlikleri düzenlenmiştir. Programda emeği geren tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür eder. Kahraman şehitlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy’u ise saygıyla tekrardan anıyoruz. Mehmet Akif’in dediği gibi Allah bu millete bir kez daha istiklal marşı yazdırmasın.